0318 - 743 100

Verfstofafzuiging met ATEX filterunit en actiefkool eenheid Verfstofafzuiging met ATEX filterunit en actiefkool eenheid

Doormiddel van bronafzuiging en een explosieveilig filter kan er in de verffabriek schoon gewerkt worden. Het stof wordt afgevangen en gefilterd.

ATEX installatie voor verfstof

Op een nieuwbouwlocatie bij een verffabriek worden een drietal ATEX afzuigoplossingen geinstalleerd. Een afzuiginstallatie en ventilatie voor een schoonmaakruimte, de industriële afzuiging van de productieruimte en de afzuiging van de research ruimte. Aangezien er producten verwerkt gaan worden die explosiegevaarlijk kunnen zijn is er rekening gehouden van de huidige ATEX wetgeving.

Dampen en gassen

De dampen en gassen zullen afgevoerd worden door ventilatie. Naast de twee afzuigleidingen voor het ventileren van de ruimte zullen de dampen bij de schoonmaakwerkzaamheden bij de bron afgezogen worden, hiervoor wordt een afzuigarm van 3 meter achter de werkbak gemonteerd.

Buitenopstelling filterunit

Buiten op het dak is een ATEX filterunit geplaatst met een voorfilter en actiefkool eenheid. De afgezogen lucht verontreinigd met dampen wordt hier doorheen geblazen, de dampen en gassen worden gefilterd. De gereinigde lucht wordt naar buiten geblazen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen