0318 - 743 100

Verticale verdringing aan boord van een schip

Verticale verdringing van lasrook aan boord van een schip. Op het schip is een lasschool gesitueerd voor het opleiding van lassers, die werken aan boord van offshore schepen.

Verdringingsventilatie

Bij dit systeem wordt schone gefilterde lucht met een extreem lage luchtsnelheid, gelijk verdeeld ter hoogte van de leefzone in de ruimte gebracht. Ten tijde van verdringing is de temperatuur van deze lucht niet warmer dan de ruimtetemperatuur waardoor deze zich zonder tochtverschijnselen op leefniveau gaat verspreiden. De warmere, en verontreinigde lucht, wordt hierdoor naar boven verdrongen en kan door het verschil in temperatuur onmogelijk terugkeren in de leefzone. Het lasdraadverbruik wordt door dit principe van ondergeschikt belang. Indien de lasintensiteit in de toekomst vergroot wordt bent u met dit systeem dan ook verzekerd van een schone werkomgeving.

Verwarming thermische olie

De verwarming van de lucht in de winterperiode wordt verzorgt middels de aanboord beschikbare thermische olie. Via een warmtewisselaar wordt de energie overgdragen aan de ventilatielucht en met speciale verdringingsroosters ingebracht. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

Filter-en ventilatieunit FM 100

Filter-en ventilatieunit FM 100

Centraal filter- en ventilatieunit FM 100 is een modulair op te bouwen filter. De filterunit is z...

Lees verder