0318 - 743 100
Selectie verfijnen

Push-Pull SysteemPush-pull systeem

Bij een PushPull Systeem voor lasrook wordt over de gehele lengte van het lasgebied , direct onder de ligger van de kraanbaan, een inblaaskanaal gemonteerd met een grote hoeveelheid speciaal door ons ontwikkelde inblaasroosters. De lasrook, die op deze hoogte een deken vormt, wordt naar de tegenoverliggende zijde gestuwd waar deze wordt afgezogen.

Push Pull Systeem en de filterinstallatie

De  centraal opgestelde zelfreinigende filterinstallatie reinigt de met lasrook vervuilde lucht. De schone lucht wordt door het inblaaskanaal terug in de ruimte gebracht. Met in standen regelbare dakventilatoren wordt het aandeel buitenlucht geventileerd. Push Pull systemen zijn geschikt voor toepassingen met een middelzware vervuiling.

Lasrookfilter type DUSTMAC F

Lasrookfilter type DUSTMAC F

De DUSTEX F wordt toegepast voor de centrale lasrookafzuiging. De units hebben reinigbare duurzam...

Lees verder
Modulair lasrookfilter

Modulair lasrookfilter

Krachtige lasrookafzuiging voor meerdere werkplekken, cabines of grote afzuigkappen Modulair op...

Lees verder

Push pull techniek

Het push pull systeem of ook wel zuig blaas systeem genoemd, is een zeer effectieve wijze van lasrook bestrijden. De configuratie van dit systeem komt echter wel nauwkeurig. De verdeling van lucht over de lengte van het te bestrijken gebied is van groot belang. Ook de snelheid waarmee de lucht ingebracht wordt behoeft veel aandacht, een te lage snelheid zal het systeem niet laten renderen en en te hoge snelheid zal resulteren in tochtklachten. Dus mits juist geengineerd, is het push pull systeem een zeer effectieve oplossing om lasrook te bestrijden.  

Voorbeeld projecten met een push-pull systeem (zuig-blaas systeem). Via onderstaande links kunt u een aantal voorbeeld projecten bekijken:

Projectvoorbeeld 1   Push pull systeem toegepast in een constructiewerkplaats 
Projectvoorbeeld 2   Push pull systeem bij het vervaardig van onderdelen voor de agrarische wereld