0318 - 743 100

TROMTEC

Trommelfilter voor vezelachtige materialen. Het filter is in staat om grote hoeveelheden vezelachtige materialen te verwerken. Het filter is gebouwd volgens de laatste kennis op het gebied van efficiency en daarmee extreem energiezuinig. Trommelfilters zijn toepasbaar in zeer diverse omgevingen.

Trommelfilter

De TROMTEC is samengesteld uit één trommelfilter van het type TROMTEC-10.000. Het filter is opgebouwd uit een horizontale trommel voorzien van een hoogwaardig filterdoek. De verontreinigde lucht wordt in de trommel gevoerd waar de stof zich verdeelt over het filteroppervlak.

TROMTEC Trommelfilter applicatie Trommelfilter Vezelmateriaal

Filterdoek

Het filterdoek wordt permanent schoongezogen door vier zuigmonden die middels een spiraalbeweging het totale filteroppervlak schoon zuigen. De vier zuigmonden zijn aangesloten op een centrale zuigleiding en een stofventilator. Middels een hoge druk ventilator wordt het stof continu naar een cycloon gevoerd alwaar deze wordt afgescheiden en in een stofopvangzak wordt opgevangen.

Project specifiek

De configuratie van het filter, wordt exact afgestemd op de situatie. Afhankelijk van het stofaanbod, type stof en luchtvolume wordt het filter gedimensioneerd en opgebouwd. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen
Stofafzuiging isolatiemateriaal

Stofafzuiging isolatiemateriaal

Bij Insulation Solutions is een trommelfilter geïnstalleerd voor het afzuigen van stof wat vrijko...

Lees verder