0318 - 743 100

Afzuiginstallatie

Afzuiginstallatie en gezondheid

Lasrook afzuiginstallatieEen goede betrouwbare afzuiginstallatie is van groot belang voor de gezondheid van werknemers.De afzuiginstallatie reinigt de vervuilde lucht van lasrook, dampen of stof. De gezondheid  en veiligheid van werknemers valt onder de verantwoordelijkheid van het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Met de door Lutec luchttechniek aangeboden totaaloplossingen wordt een gezond werkklimaat gecreëerd waardoor tevens een verbeterde productiviteit ontstaat.

Afzuiginstallatie en advies

LUTEC luchttechniek biedt sinds jaren oplossingen voor afzuiginstallaties in allerlei toepassingen. Van kleine afzuigunits die breed inzetbaar zijn tot grote complexe afzuiginstallaties. De adviezen en ontwerpen worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers en getoetst aan Arbo-en milieuregels. Vraag vrijblijvend advies aan bij een van onze technisch adviseurs.

Afzuiginstallatie en explosief stof

StofexplosieStof is veelal explosief. Dit houdt in dat de afzuiginstallatie voor stof moet voldoen  aan de ATEX norm. Belangrijk is om te bepalen of er in uw bedrijf sprake is van een Atex situatie. ATEX 137 = Europese wet en dat betekent:

  • maximaal voorkomen van het ontstaan van explosieve atmosferen
  • maximaal voorkomen dat ze worden ontstoken
  • maximale inspanning om gevolgen voor werknemers te beperken.

Afzuiginstallatie en lasrook

Lasrook heeft een kleinere dichtheid dan lucht en stijgt daardoor uit zichzelf op. Hierdoor ontstaat een rookdeken op 2/3 van de halhoogte. Inademing van grotere hoeveelheden lasrook kan op langere termijn ernstige klachten geven. Een goede afzuiginstallatie is dan ook noodzakelijk. Hiervoor zijn verschillende systemen mogelijk  zoals: bronafzuiging, ruimtelijke ventilatie met of zonder filtering. Een afzuiginstallatie met filtering kent ook weer verschillende mogelijkheden waaronder een opmengsysteem, een push pull systeem en een afzuiginstallatie middels het verticale verdringingsprincipe voor de bedrijven met zwaar verontreinigde lucht.

Afzuiginstallatie en luchtkwaliteit

Onder het mom ; “meten is weten” wordt de bestaande afzuiginstallatie geanalyseerd, beoordeeld en in kaart gebracht. Aandacht is er voor zowel mechanische als de luchttechnische toestand van het systeem. Afhankelijk van de situatie van de afzuiginstallatie wordt een projectteam samengesteld. De resultaten worden overzichtelijk en duidelijk in een rapportage gepresenteerd waaraan vervolgens conclusies verbonden kunnen worden. Redenen om een meting uit te voeren kunnen zijn; uitbreiding , optimalisatie of het upgraden van de afzuiginstallatie.

Gratis adviesgesprek over afzuiginstallaties?

Laat u door onze medewerkers gratis en vrijblijvend adviseren over afzuiginstallaties.

Neem contact op