0318 - 743 100

Industriele ventilatoren

Industriële ventilatoren

industriele afzuig-en transportventilatorEen industriële ventilator kan ingezet worden voor het afzuigen van spanen, stof of rook, hierdoor ontstaat schone lucht en een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers.  Ook voor de transport van bijvoorbeeld granulaat is een industriële ventilator toepasbaar.  De industriële ventilatoren zijn economisch in gebruik .

Industriële ventilatoren en scheepvaart

Situatie: Een schip legt lengtes pijp op de zeebodem. In een van de ruimtes worden de uiteinden van de pijp geschuurd. De hoeveelheid stof die hierbij ontstaat is voor de gezondheid van het personeel niet acceptabel. Voor het treffen van extra maatregelen tegen het vrijkomende stof bij de bewerkingsprocessen in de bevel area, is  besloten vier ruim gedimensioneerde afzuigkappen boven de bewerkingsplaatsen te 

Industriele ventilator scheepvaartmonteren en deze elk te koppelen aan industriële ventilatoren met een hoge capaciteit. Door deze industriële ventilatoren individueel te schakelen is het mogelijk de ventilatiecapaciteit af te stemmen op de behoefte van het moment. De capaciteit van de industriële ventilatoren is zodanig gekozen dat de inhoud van de ruimte in totaal circa 1 x per minuut gewisseld kan worden hetgeen extreem veel is.

Industriële ventilatoren en centrale stofzuiginstallatie

industriele ventilatoren bij een centrale stofzuiginstallatieDe stofzuiginstallatie t.b.v. de autowasstraat is opgebouwd uit: een stofzuigcentrale met industriële ventilatoren in geluidswerende cabine inclusief geluiddempers, centrale filtereenheid met automatisch reinigingssysteem en stofopvangto. Ieder slangstation heeft een grote drukknop waarmee de industriële ventilatoren kunnen worden ingeschakeld. Het energieverbruik van de industriële ventilatoren wordt hierdoor efficiënt geregeld wat een forse kostenbesparing oplevert.

Zwaar industriële ventilatoren

zwaar industriele ventilatorIndustriële ventilatoren verbinden een hoge onderdruk met een hoge luchtvolumestroom. Dit waarborgt een stabiel vermogen en zorgt voor  een constante afzuiging. Het stabiel vermogen wordt door deze industriële ventilatoren gewaarborgd  bij de diverse afzuigpunten. Voor de zeer zware toepassingen zijn rootsblowers beschikbaar die een extreem hoge druk van 40 Pa kunnen opbouwen bij een constante capaciteit.

Meer informatie over ventilatoren:

Klik hier