0318 - 743 100

Centrale stofzuigsystemen  

De stofzuigsystemen kenmerken zich door de vacuümtechniek, waarmee stof afgezogen en getransporteerd wordt. Een industriële stofzuiger baseert zich op hetzelfde principe. De aansluitingen van de stofzuigsystemen hebben over het algemeen kleine diameters Ø 28 tot en met Ø 76 mm. De luchtsnelheden zijn hoog en daarmee de weerstanden navenant.

Projectvoorbeelden

Centraal stofzuigsysteem in uw bedrijf:

Wanneer de behoefte bestaat aan een centraal stofzuigsysteem waarmee op meerdere plekken in een bedrijfsgebouw of fabriek stof gezogen kan worden is een centraal systeem voor de hand liggend. Een centraal stofzuigsysteem werkt efficiënter dan werken met losse stofzuigers. De voordelen van een centraal stofzuigsysteem zijn lagere onderhouds- en gebruikskosten, betere en eenvoudigere beschikbaarheid, stofverzameling op één punt etc.

Centraal stofzuigsysteem en de omgeving:

De stofzuigsystemen zijn denkbaar binnen zeer veel uiteenlopende omgevingen. Een aantal voorbeelden van de omgevingen, waarbinnen wij een centraal stofzuigsysteem naar tevredenheid geïmplementeerd hebben:

Naast het aansluiten van stofzuigslangen met bijbehorende accessoires, worden de centraal stofzuigsystemen ook veelal gebruikt voor het afzuigen van handgereedschappen of uiteraard een combinatie van beide.